De Kindervallei

Ik kreeg inspiratie door Hundertwasser via een tijdschrift. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan schilderen. Via een kennis ben ik betrokken geraakt met KiKa. Mijn gedachte was om dit schilderij te schenken aan Stichting KiKa, maar zij zagen geen mogelijkheden. Zij stuurden me door naar Ronald McDonald Kindervallei, wat dit schilderij ook weergeeft.

Een bericht gestuurd en dit werd heel enthousiast ontvangen. Een afspraak gemaakt voor vrijdag de 13e december 2013. Het contact vanaf dat moment was niets anders dan positief, enthousiast en vol warmte.

IMG 0039

We waren er vroeg, dus we konden nog even snel een paar foto's maken. Wat een indrukwekkend gebouw, je komt ogen te kort.

Na een warm ontvangst met koffie en Limburgse vlaai, waar we eigenlijk niet aan toe kwamen, een uitleg over het ontstaan van dit mooie complex en een korte rondleiding. Het is van binnen nog veel imposanter dan het van buiten lijkt.

Je kan lang over kunst praten, maar als je een schilderij met zo veel liefde wordt ontvangen, ben je sprakeloos. De schoonheid van een kunstwerk zit in iemands hart, dat heb ik hier wel ontdekt.

IMG 0027

 

 Appartement 3 is de plek die de warmte uitstraalt wat mijn schilderij ook doet. Dit is ook de plek waar de gasten verblijven die dit verdienen. De plek waar de gasten kunnen genieten van dit kunstwerk, op de manier waarop onze gastvrouw Nicole dit deed.

Bij elke nieuw blik een nieuw detail, bij elke nieuwe blik een blijer gevoel en een glimlach.

IMG 0051

Ik wil de medewerkers en de vele vrijwilligers van dit complex heel erg bedanken voor deze overweldigende ervaringen van warmte, liefde en nieuwe inspiratie.

Er zijn meer gevoelens dan er op papier te zetten zijn, dus we komen zeker nog een keer.


© Schilderen Is Doen.
All rights reserved.
Webdesign the BirdCage Company.